LOF Arkitekter AS

Tjuvholmen

Bygget ligger attraktivt til langs den nye kanalen på Tjuvholmens vestside. De to nederste etasjene, med henholdsvis butikklokaler og en barnehage som strekker seg over i nabobygget i 2. et., er tilbaketrukket og skaper en luftig bryggevandring som i fremtiden vil få broforbindelse over til Filipstad.  Fra 3. til 8. etasje er det er førti 2-, 3- og 4-roms leiligheter som med utkragende balkonger alle får nær kontakt med sjøen. På taket ligger en solfyllt felles takterrasse. Bygget har et lett uttrykk med en lys stein som hovedkledning. Som kontrast til de lyse flatene benyttes mørkt tre som ”foring” i de inntrukne balkongene samt mørk grå beslagmateriale for vinduer og øvrige tette flater.

Adresse: Landgangen 3, Tjuvholmen
Byggherre: Tjuvholmen KS
Omfang: BTA 3.700 m2.
Ferdigstillelse: Desember 2012
Arkitekter: Sverre Olsen, Ioana Christensen og Eric Svenkerud