LOF Arkitekter AS

Scandic hotel Asker

Scandic ønsket å utvide kapasiteten med flere hotellrom og konferanseavdeling samt ruste opp nedslitte arealer. En ny fløy former en buet fondvegg av glass mot E18. Den nye fløyen fremtrer med en lys glassfasade som bidrar til å lette anleggets karakter. I tillegg er de tunge veggpartiene kledd med lys puss. Fløyen, bygget over eksisterende næringslokaler i underetasjen, har tre etasjer med gjesterom og ny konferanseavdeling på hovedplanet. Forholdet til E18 er tatt særlig vare på. Rommene nærmest motorveien har fått innglasset vinterhage for å kunne tilfredsstille lydkravene. Det er lagt vekt på luftige gjesterom med store vindusflater, hvor man har flott utsikt uten å høre trafikken.

Adresse: Askerveien 61, Asker
Byggherre: Erteløkka KS v/ Banco
Omfang/kostnad: Nybygg 2.200 m2
Ferdigstillelse: 2008
Interiørarkitekt: Stay Interiør