Bolig og fritidseiendommer

Bellevue brygge

  • Prosjekttype: Bolig
  • Adresse: Bellevue Brygge, Fredrikstad
  • Areal: 11 400 m2 BRA
  • Oppdragsgiver: Bane NOR Eiendom

I første rekke

Bellevue Brygge, Byggetrinn 1, er et nytt boligområde i Fredrikstad beliggende i rolige omgivelser med Norges største elv Glomma som nærmeste nabo. Byggetrinn 1 består av fem boligbygg med totalt 116 leiligheter, og har en enestående beliggenhet i første rekke ved elva og med kort vei til offentlige kommunikasjonsmidler og det yrende livet i sentrum.

Den bærende ideen for prosjektet har vært å utforme byggene slik at alle leiligheter får kontakt med elva. Det er derfor etablert et bebyggelsesmønster med lameller plassert i en kamstruktur på tvers av Glomma. Dette skaper siktkorridorer mellom Glomma og Kapellfjellet/ Guldberg og bidrar til å danne gode uterom. Felles uterom med beplantning og belegning mellom byggene gir hyggelige møteplasser og attraktive oppholdsarealer for beboerne.

Valgte fasadematerialer er av høy kvalitet med hvit tegl og innslag av mørkere kontrastmaterialer. Fasadene er differensiert i forhold til orientering. Fasadene mot Glomma og sørvest har større åpninger og er mer fragmenterte, mens fasadene mot Riverside og nordøst har færre og mindre åpninger og er mindre oppbrutt.

Leilighetene har romslige balkonger og markterrasser som gir skjermede gode private uterom med utsikt og kontakt mot elverommet. Store vindusflater gir gode lys- og solforhold fra tidlig formiddag til ettermiddag/kveld. Smarte løsninger og effektive kvadratmetere kjennetegner de toppmoderne leilighetene som varierer i størrelse fra lune 2-roms, til praktiske 3-roms og romslige 4-roms løsninger.